Informacije

Mali webshop za velike promjene

Kupujući domaće osiguravamo budućnost lokalnih zajednica jer lokalna gospodarstva uzdržavaju lokalne obitelji

Kao primjer možemo navesti veleprodajne cijene koje poljoprivrednici dobivaju za svoje proizvode, a koje su veoma niske, često u razini troškova proizvodnje, dok izravna prodaja potrošačima garantira punu maloprodajnu cijenu, što im uvelike pomaže i znači za daljnje poslovanje, ali i njegovu održivost.
Podržavajući domaće proizvođače danas, osiguravamo njihovu održivost u budućnosti.
Važno je da shvatimo da time pomažemo i sami sebi jer održavajući lokalne proizvođače, doprinosimo stabilnosti ekonomije naše zemlje te stvaranju bolje slike budućnosti svih nas. 

Ponosni smo na našu lokalno uzgojenu hranu koja je finijeg okusa, svježa i obično se prodaje u kratkom roku nakon što ju se ubere ili sakupi. Za razliku od uvoza iz inozemstva, hrana domaćih proizvođača ne putuje na velike udaljenosti, čime je značajno smanjen utjecaj i na okoliš kojeg ima cestovni, ali i pomorski i zračni prijevoz. Istu logiku možemo prenijeti i na druge proizvode koji nam svakodnevno trebaju. Razvoj tehnologija omogućio nam je da u vrlo kratkom roku i u potpunosti sigurno kupujemo proizvode iz nam dalekih zemalja, po često vrlo niskim cijenama, ne razmišljajući pri tome kakav je naš utjecaj na okoliš.