Webshop Zadruge za etično financiranje jedinstven je projekt u Hrvatskoj koji na jednom mjestu okuplja male, lokalne proizvođače, te im pruža mogućnost svoje proizvode ponuditi i online. Zbog svog jedinstvenog pristupa odnosu prodavač-kupac, ZEF webshop ima nekoliko posebnosti koje ga razlikuju od internet trgovina na kojima ste navikli kupovati.

Jedan webshop, više individualnih trgovina

Zadruga za etično financiranje ne otkupljuje proizvode od svojih članova već im pruža online prodajno mjesto – sve što naručite na našem webshopu kupujete direktno od proizvođača. Zbog tog jedinstvenog pristupa narudžbe zaključujete s pojedinim prodavačem, a ako kupujete od više njih, za svaku pojedinu trgovinu radit ćete zasebni checkout i plaćanje.

ZEF webshop je kao robna kuća s više individualnih trgovina – u svakoj trgovini zasebno kupujete proizvode i dovršavate kupovinu prije nego ulazite u sljedeću.

Različiti oblici dostave i plaćanja

S obzirom da sa svakim prodavačem ostvarujete individualni odnos, tako će se i ponuđene vrste dostava i plaćanja razlikovati od trgovine do trgovine. Neki prodavači imaju organiziranu vlastitu dostavu na određenim područjima, neki koriste kurire, dok vam neki omogućuju da proizvode preuzmete osobno na unaprijed definiranim lokacijama.

Vrste dostave koje možete susresti na našem webshopu:
  • Osobno preuzimanje – proizvode besplatno možete preuzeti na unaprijed definiranim lokacijama i vremenima preuzimanja
  • Kurir – proizvode dostavlja kurir na vaš kućni prag, a proizvođač bira preferiranog kurira
  • Besplatna dostava proizvođača – proizvode dostavlja proizvođač na vaš kućni prag (dostupno za unaprijed definirane poštanske brojeve)
Vrste plaćanja koje možete susresti na našem webshopu:
  • Kartično plaćanje – prihvaća sve uobičajene kartice, potpuno sigurni način online kupovine
  • Plaćanje internet bankarstvom – nakon prihvata narudžbe od strane proizvođača na vaš mail stižu upute za plaćanje uz barkod za direktno plaćanje s mobilnog bankarstva
  • Plaćanje pouzećem – plaćanje gotovinom dostavljaču
  • Paycek – plaćanje kriptovalutama
  • ZEF wallet (dostupno uskoro) – plaćanje internom zadružnom valutom
  • ZEF kunom

Više pogodnosti za članove ZEF-a

Zadruga za etično financiranje potiče međusobnu suradnju i umrežavanje članova, pa tako na ZEF webshopu članovi imaju dodatne pogodnosti, poput mogućnosti ostvarivanja povoljnije cijene, te plaćanja ZEF kunom, zadružnom lokalnom valutom.
Više o radu Zadruge za etično financiranje saznajte na našoj web stranici www.zef.hr!